Saturday, March 19, 2011

Tolong!!!!...tolong..!!!!

3:30 Ruang tamu DI2-00-02) , haku tengah membaca AIS chapter revenue cycle landing baik punyer kat kusyen santai2 gitu..ada Jenab, die menyalin notes from my textbook(official owner is Marlisa..tq yank).tetibe kami terdengar suara riuh rendah diluar rumah…suara macam orang bergaduh.haku tengok Jenab maintain menyalin so haku pon wat la selamber walaupon dalam hati tertanya2 gaks apsal la bising kat luar nih??!!! Memang dah terdetik kat fikiran mesti kes gaduh nie. ok xpelah kami meneruskan stady walaupon x khusyuk….

Then after 3 to 6 minutes, kami dengar jeritan kuat.
“tolong..tolong..!!”
Ni memang betol2 cannot focus anymore~~

Actually aku x dengar sangat apa yg orang tu jerit but Jenab ckp orang tu menjerit mntak tolong…then haku pandang Jenab, Jenab pandang haku..so haku cakap
“jom Jenab kita tengok?”
“Jom”
jawab Jenab dengan perasaan ingin tahu..
Ye la coz suara jerit tu kuat and buat kitorang saspender…
Dipintu rumah haku..
“Jenab bukak slow2..” pesan haku padanya..ye la cuak kot..hu3
At last haku yang tarik pintu tu biar kuak besarskit coz tak saba nak tengok apa yang berlaku kat lua tuh..hi3
Apa yang kami lihat???jeng3
Seorang perempuan(ofkos) terbaring mengiring kearah pintu rumah haku, pakai sweater coklat, berseluar pendek .ok yg ni kita panggil A. yang lagi seorang which is B pakai pajama, berdiri seolah2 baru pas menolak atau memukul A.
Dalam suara menahan sakit dan dalam keadaan menangis…A cakap kat kami yg terpacak depan pintu nih

“tolong dik, sumpah sakit..” sambil dia angkat tangan kat kitorang ask for help..hu3…cian weii
“Ooo..sekarang tahu..sakit…” kata B kat A..huk3
Then B dengan muka garang n bengisnya pon cakap kat kitorang
“xde pape jangan masuk campur”grrrrr

Then sekali lagi Jenab tengok aku n aku tengok la balik kat die…and tengok kat A yang mengerang kesakitan. So kami perlahan2 tutup pintu dengan konfius dengan apa yang berlaku..macam terpana sekejap…shock!!! First time tengok orang gaduh2 smpai pukul2 nih..hu3. and masa tutup pntu tu smpat gak kami usha2 kan…si B boleh tarik baju si A untuk menghadap ke dia..siot ganas B nie..hu3

So lepas kembali ke ruang tamu haku n Jenab bincang2 balik pasal tindakan kami yang tidak berbuat apa2 tadi..hu3..memang kesian dengan A yg sakit dibelasah oleh B. tapi sebagai langkah berjaga2 bukankah lebih elok tidak masuk campur?????

Hu3..at last sekali lagi kitorang bukak pintu rumah dengan harapan nak la offer help atau bagi nasihat or tegur. Kali ni Yana(rumet) join venture coz die pon nak tau apekah bunyi bising2 td..Time tu apa yang kami lihat? Jeng3

A still lagi terbaring tapi jauh sedikit dari depan rumah haku and B duduk disebelah A. Mungkin tengah bincang2 lagi masalah mereka. Again kene sound lagi ngn B
“Jangan masuk campur bleh tak?!!”dengan nada lebih tegas dari yang pertama tadi
Ho3, kami yang dalam ketakutan (x takut pon..kurang berani je..) dan kekonfiusan ni sekali lagi tutup pintu dengan kekecewaan sebab tak dapat nak tolong A.hu3~~~

Tak lama pastu depa dah blah..hopefully dah setel la..~~~

Adei…kalo korang apa korang akan buat ek???nak tolong atau diamkan je???masalahnye sian jugak la tengok A mintak tolong tadi..hu3..rasa cam kejam je tak tolong..aku rasa ramai kot yang kenal A nie…boleh kata femes jugak la dengan personalitinya…ada clas sama ngan haku which is IB. so haku mintak maaf A sebab tak tolong ko tadi. Maklumlah kami ni tadi takut2 jugak nak masuk campur hal kalian. Lagipon B tadi agak menakutkan walaupon actually badan ko, A lagi gagah dari B.hu3

Pape pon harapnyer korang dah berbaik2 semula…kan dah nak exam nie…focus pada exam ok..hu3~~~kepada B pon nak mntak maaf jugak sbb 2 kali bukak pntu xpaham2 bahasa dah kene sound suh jgn masuk campur..ho3…niat kami hanya ingin membantu n taknak sesuatu yang x diingini berlaku..

Hopefully depa tak baca this entry..ha3…so sebagai pembaca n penulis, ambillah ikhtibar…
1) Jangan bising2 di depan rumah orang..kami mau study..:)
2) Selesaikan masalah anda dengan rakan secara baik..xmo ganas2 smpai pukul2 sepak terajang sume…kita kene hormat kekawan kita ok?!!
3) Apa lagi??g sambung study!!hu3

Sekian~~~~ sori again to A n B

9 comments:

Bukan Superstar said...

macam aku tau je sape. kehkehkeh. :D

shida said...

hang bia betik??
jgn bgtau wei ak msuk cite depa dlm blog nih?
xpasal2 pecah pntu umah ak jap g..ho3

effy said...

tetiba pas baca nie teringat kat someone tapi xtau btol ke tak....

shida said...

sapakah wanie?..
jawapan anda..tetttt salah..:P

Izzatul Nadhirah said...

ooooo, tahu tahu. td ada jgk busybody pg jenguk. kena tengking "kau ngendap apa?" hahahaha cpt2 lari masuk rumah.

shida said...

owh..kene jugaks?hi3...terbaik!!!
ngendap

Anonymous said...

huhuhuhuu

kipassusahnakmati said...

ye ke?? ish3... giler la.. dasyt betol pmpuan2 skrng..huhu

shida said...

hu3..lina leh guess sapa ek?huk3