Tuesday, July 19, 2011

Facebook Kena Hack

Hari ini kelas haku ada malam nanti je kol 8. So bersenang-lenang je dari pagi sampailah sekarang. Ha3..
Konon nak buat RM(Research Method), tapi haremmm....Baca novel tak tak habis-habis, tidooo(ofkos) dan online. He3..

Oh come on Shida, wake up!!! final dah semakin menjelang..arhggghh...Ok janji malam ni siapkan RM tuh. Tak online selagi tak siap!! Trust me!



Actually tajuk tu silap, sepupu haku nyer facebook yang kene hack..Malas nak cite panjang-panjang..usha jer lah gambar nie


Awal mesej memang haku dah pelik, sejak bila dia speaking dengan haku ni. Kalau speaking jawa lainlah sebab sama-sama jawa..ho3..Tapi aku layan jugak.


Aik...dia speaking lagi. Nak menguji kefasihan haku speaking english ke hape?memang berterabur lah..ha3
Pe laugh-laugh? Dah memang gaya macam bukan dia, si sepupu ku itu..


Banyak la video dia. Bila masa kami ada buat Video Clip..:). 


Heh, sapa kata aku tak pandai speaking...ha3~~
Ce teka akuclick ke tak link video yang dia bagi tuh? ~~

Last mesej dari dia


Nak je aku reply, "ada aku kesah???!!!"
Sebab haku tahu itu bukan sepupu haku. Sapa lah yang hack dia nyer tuh..HUHUHU


Memang tak selamat tol lah FB tuh. Sebab tu aku put https// kat protocol FB tuh. 'S' tu stand for security. Korang tahu buat tak?Kalau tak tahu boleh haku tolong ajar.

Hati-hati ye sekalian pengguna tegar FB, senang sangat nak kena hack. Selamat beramal semua~
Jom beriadah sekejap



Sekian









18 comments:

Fara Ada said...

akak mmg sedia letak 's' tu pun penah kena jgk dik..ehehehe apakan daya...nasib baik xbls lsg..sbb member akak tu xpenah tego akak..tiba2 tego ckp omputeh...akak senyap jela..tgk2 beberapa hari lepas sebok org ckp pasal virus ni..hehehe

shida said...

hu3...adei...mmg dah x secure lah ni kiranya..hm...tq bgtau..ingtkn dah secure lah sgt..adei..
deactivate trus lah cmnie..ho3

wanie said...

itu memang virusss! hari tu ada terbaca kat wall. ish3 bahaya betoi lar. huhu

shida said...

hu3~~~
luckily shida tak click link tuh..
:D

♥yaya budak suka embun♥ said...

virus nih. hehe
sabar jer lah..dengar kate skang nih hacker dr indonesia plak dok main add2 org. so..pasnih jgn ler approve sesuka hati :D

cik pip said...

huhu..apa benda tu??mcm mana nak buat 's'?

shida said...

@ ♥yaya budak suka embun♥
hu3..tq 4 da advice..aah de tu ntah sapa nak add padahal langsung xda mutual fren.plus nama pelik2..ho3..memang xkan approve lah

shida said...

@cik pip
cik pip, nt shida post pasal nak tukar kepada https nie..skrg tgh bz skit nak buat proposal..hu3
tq

Xavi De said...

geng2 blogger sume update pasal FB kena virus jer..
hehe..naseb baek pakcik lum terkena, so kena hati2 la nie...

shida said...

@ Xavi De
hu3~~~
jgn sampai terkena~~~

aliah amirah said...

bahaye betul virus tu :)

suhaili sarif said...

saya da buat https..
still ada gak masuk chat ni..waa
seb baek ramai remind jgn balas.

myhatiku said...

hmm..macam2 kan org skrg..xde keje lain..he:D

Zul Fattah said...

hampir kena.. haha..

Miss Kotak said...

peringatan utk kite sume kan! :D

thanx singgah blog miss kotak :)

LynN LoLa~~ said...

cmane nak boh 'S' tu?

GoJeS said...

stkat ni xpernh lg kene virus ni...hrp2 virus ni xberkenan la ngn FB kte..huhuhuuh..nyibuk jek kan...

neway yg psl buh S tu...info menarik..leh try nnti;)

shida said...

@ GoJeS
he3...virus tu mmg suka menyibuk..:P
selamat try test..~~