Friday, January 18, 2013

Bas Awam Malaysia unt foreigner?!!!!

SAPA PERNAH NEK BAS RAPID / METRO???

Teringat beberapa bulan lepas kakak kedua haku (haku de 3 kakak ok!!) bercerita kisah bas rapid.

Kawan beliau terpaksa pergi kerja naik bas dari puchong 4 a week sbb kete problem katenyer!! punyerlah beliau terkejut sebab macam naik bas kat negara asing, sume penuh dengan org Indonesia, Bangladesh dan seangkatan dengannyer!!

Time my Sis tu bercerita, haku back up la, tempat haku ramai melayu. So dalam bas tu xde la ramai sangat warga asing. Tapi lama-lama pendapat haku tadi berubah!!
Pagi tadi!! baru terperasan lebih dari 50% dalam bas tu orang asing!!!! huk3
Xkesah la rapid ke metro same jer..huk3~~~

Yang tak bestnyer bila bas penuh, berhimpit2..huk3...memang rasa nak menangis jer..Kene tahan sabar~~
-Dorang sedap2 duduk, kami yg orang Msia ni berdiri..huk3..
-Rasa nak bagi pelempang jer, pandang2!!
-Semalam sorg mamat bangla ni rapat2kan body kat haku, xpaham bahasa ke ak bagi jelingan maut!!!ingat itu jelingan manja ke!!! huhuhuu....geram sedeh sume de..!!!
Astagfirullah....sabar2..jumaat...

Konklusi : Pendapat my femly betul, cari rumah baru, g keje xyh nek bas dah..nek kete jer...


4 comments:

Mira Adzlia said...

huhu..kan..mmg sesak napas klu ada org2 asing kt dlm bas..pndg kte slack je..mcm kita lak org asing..huhu

shida said...

hu3...betol2...
tengok kita mcm xpenah tgk pompuan..huhuhu

Lia Irdelia said...

rapid ok lagi..
metro memang haru.. huuhuu

QasehnyaRania said...

dah lama tak naik bas.dulu masa duduk penang..oo, setiap hari ahad mmg tak boleh naik bas la..penuh org asing.macm kita pulak yg duduk negara dorang.. haru