Thursday, November 29, 2012

Cikgu Shida!!

Ha3..sembang2 sesama femly, sume suh haku jadi cikgu!!
Layak ke?
Xpe ke marah2 anak orang nt? cikgu garang katenyerrr

So aritu berguru dengan Pakcik Google pasal nak jadi cikgu lepasan Degree.
Ingat senang ke?..nak join KPLI (Kursus Perguruan Lepasan Ijazah) kene la wat course yg islamic2 macam Syariah ke Bahasa Arab ke..
Kos Akaunn mana layak..huk3~~
Acaner????

Tapi tak dinafikan la...jadi cikgu ni senang, bebudak cuti, kita join cuti...keje setengah hari jer....~~
Tapi tu la tak nampak lg peluang, plus macam xlayak je jd cikgu..haha~~

Nak masuk government pun payah..hurmmm...
Conclusi, stay je la jadi Auditor wat masa sekarang selagi leh bertahan..hu3..

Berdoa semoga dimurahkan rezeki oleh Allah. Tak kesahlahkan kerja apa.

10 comments:

intan... said...

salam..shida,jdi cikgu bkn sng..ble ade progrm kne joint,kne ikut serta hatta kdg2 dlm 1 hari ade 2 pkre kne buat dlm mse yg serentak.antara fmily@ sekolah.kputusan yg dibuat kne tepat.if aku yg xkhwin lgi nie,takpe la kot.tpi, if org yg dh khwin,terpaksa tinggalkan anak@ bwk anak2 gi kursus@ suh anak2 tnggu..& if dpt suami yg fhm tgs& keadaan kte, tu bonus utk mereka.tpi, if suami xfhm, bleh jdi kes jgk sbb si isteri xpndai urus fmily.

shida said...

owh..tq Juma atas pandangan...btul jgk tu..pandangan dari ckgu sendiri..heee
setiap kerjaya ada je cabaran n dugaannyer...~~

xpe juma nnt lg 5tahun dah senang..kakak ak cikgu gak..tp die suami istri ckgu, so saling memahami gitu..:)
~~

Fara Ada said...

xda keja yg mudah dalam dunia ni..
sy yg bukan cikgu pun..dulu sy keluar g keja sebelum matahari terbit..sampai rumah dah matahari tenggelam..:)tak sempat nk tgk matahari pun kec Sabtu Ahad
ap2 pekerjaan pun ada cabaran dan dugaannya :)

محمد رازيق said...

semua keja mencabar syida. cuma pilihlah yang terbaik mengikut keaddan juga kesesuaian. all the best

intan... said...

salam..betul..ujian dan dugaan ajar kite utk jdi matang..

Hafizin Jamil said...

kos account tak layak..? betul ke kak shida..?

shida said...

@Hafizin Jamil
KPLI hanya unt kos lepasn ijazah yg islamic2 jer mcm bahasa arab, pengajian islam etc...hu3..

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at I AM GORGEOUS

::CIK LYNN:: said...

auditor pn ok...jnji halal :)

shida said...

:)