Sunday, March 31, 2013

Kekerapan Balek Kampung

Apakah faktor-faktor kekerapan seseorang itu pulang ke kampung halaman.
Bagi yang belajar / bekerja jauh dari ibubapa lah..

Adakah
Duit poket.. :P
Anak mak/bapak
Nak makan air tangan ibu
Lepak ngn kawan2 sekampung
Kenduri kawen kekawan sekampung..erk..
Cuti panjang/ family day 
Tunggu gaji

Jujurnya...
Time haku blaja dulu nun jauh di Muadzam Shah, haku akan pulang kekampung sebab:
1 ) Ofkos la wit poket dh abis...ngeh3...xde wit bru blek kg..huk3..noti3
2)Cuti panjang/family day...wjib dtg ler...
Yang penting sebab rindu la...time blajar kan kene de restu ibubapa even anytime. so balik kampung dapat spend masa ngn mak ayah w/pon sekejap. Tak rugi pun balik rumah. Setengah orang nak jimat, xblek kg slalu. Tapi bagi haku in that time lah, spend lah masa bebanyak ngn parents selagi mereka ada. Arwah abah meninggal masa haku belajar 2010. Alhamdulillah haku tak menyesal asyik balik selangor. Wit tambang bas? Apa la sangat daripada penyesalan xbersama mereka at maximum amount of time, right?

Time dah bekerja nie~~macam jarang lak balik kg. Duk bz jer...huhu..so faktor2 untuk pulang ke kg tu dah berubah
1)Family day/cuti panjang...
2)Kenduri kawen kekawan. (kenduri haku bila eh?)
3)Tunggu gaji...huu

Hurm rasa bersalah gak sebab jarang balek kg. Sian my mum sensorang kat rumah. huhuhuhu..~~
Nanti eh mak, lepas dua minggu nie Insyaallah dah tak bizi sangat. So bleh la weekend balik kampung...~~

Sekian,

Anak yang merindui


1 comment:

Meyra John said...

Hai :) #SelaluLalu