Saturday, November 19, 2011

Ketahui tahap kesihatan melalui jari

Assalamualaikum(jarang2 haku mulakan post dengan salam kankankan?..isk3) blogger dan juga pembaca blog.

Setelah lama dalam seminggu kot tak hupdate blog ni. Meh haku nak share something yang nampah remeh nampak caya tak caya je nampak macam tipu je nampak macam ala-ala rahsia bulan kelahiran yg by dato' Fadhilah kamsah dan sebagainya...

Ni pon first time haku baca info ni. Mungkin ini dari hasil kajian sebagai salah satu rujukan kita berkaitan dengan kesihatan ye adik-adik...ok lets go!!!!!



PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA..:

Asas 5 jari

Jari telunjuk : usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang

Cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...


Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya
badan kita ni penuh dengan racun dan toksik
perkara tersebut boleh
menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.
Seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system
dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking kita.
kalau jari kita meruncing atau bengkok, 
maknanya haid tak teratur,
keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.
Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin.
cube cek tapak tgn
masing2, kalau yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab
itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.
Selain itu, pernah tak sahabat2 mengalami masalahtapak tangan berpeluh atau
lembab ke? jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.
Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami
masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.
sekiranya, perut ibu jari ada
urat hijau kebiruan maknanya anda seorangpengidap gastric.
Selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan,
sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau
tekanan dalam kehidupan sehariannya.

Sebagai seorang wanita, cuba sahabat2 tengok pada kuku setiap jari
anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih disetiap jari anda bermakna
anda mengalami hormon yang tidak seimbang.
Tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna
putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang
sihat..Insya allah...
Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit, tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang..
Wallahua'lam..

TQ cik blogger sbb bagi haku mengshare info menarik nie..sumber

Sekian


7 comments:

Fatin Syahira said...

Thank you for sharing this! =)

usefull tapi err tak perasan sgt lah nak check sendiri. maybe org kena tlg tengok kot. hehe.

azie ismail said...

hehhee..........
kompius....dah x kenal mana satu jari kelingking....hehehhe

Zie Fauzi said...

info menarik ni.. tq share.

cik wanie Lovela (CWL) said...

herm betui gak.korban kesihatan demi wang .laa korban wang utk kesihatn

Lia Irdelia said...

tengok kanan ke kiri..

hehe

shida said...

@Fatin Syahira
same la..shida pown konpius gak..adeii..

@ azie ismail
ha3...ibujari, jari penunjuk, jari tgh, jari manis, last kelingking lah kan? heee

@Zie Fauzi
welcome dear..:)

@cik wanie Lovela (CWL)
:)

@Lia Irdelia
both..:) sama je kan dua2...

fRaMe+LenSeS said...

nak check. nak check. ehehehe