Thursday, August 4, 2011

Sapa banyak jerawat angkat tangan!!!

Ummu "Banyaknyer jerawat shida.." 
Ho3, Ummu baru nmpak dengan jelas ek..coz pakai spek..adehei...Mana ada byk Umu sayang...Baru Big 3, belom Big Four(aku refer to audit firm,..sapa tak paham dok diam2) lagi...huhuu

Bukan nak katalah kan, tapi aku tengah kata la nie..erk..
Sebulan yang lalu dan sebelum-sebelumnya, kulit haku memang licin beb, xdelah licin macam kulit epal tuh!. At least 1 jerawat pon tak mahu lekat. Kalau ada pon bila nak datang bulan lah tu pon sebutir je pon...Tapi semenjak bulan lepas, jerawat ni tiba-tiba plak admire kat muka haku..huhuhuhuhu

Kenapa ek???
Adakah ada kaitan dengan segi kesihatan seperti yang diperkatakan kat SINIII
Atau stress sangat ke haku? Rasanya tak. Muka slumber je macam xda masalah

Yang haku pasti jerawat ni naik selepas tak sampai seminggu haku tukar pencuci muka daripada E***r* kepada S*** *a**a. ha3...sapa leh teka memang hebat!!
Apsal lah haku gatal-gatal tuka pencuci time tu kan..adehei...Kalau ikutkan hati haku pon taknak tuka, best kot guna E***r* tuh. Tapi time tu memang xde duit kot sebab sabar-menanti-ytn That pencuci muka mahal skit(byk..errrr)..huhuhu...So haku pon try lah pencuci muka tu yang hanya RM14.90 yang dibeli di Farmasi Syifa'. Murah tuh.. Tapi sayang tak sesuai dengan kulit muka haku..huhu

So kesannya, jerawat-jerawat tanpa segan silu mula bertandang, makin hari makin meriah plak dorang wat kenduri kat muka haku. huhuhuh
Then beli pulak pencuci muka lain, tak mahu semakin teruk muka haku nie..Alhamdulillah berkurang sedikit. Tapi sekarang ni adalah lagi 3 ekor jerawat yang tengah hidup segan mati tak mahu. Hopefully dorang sume terbunuh sebelom raya ini. Arghhhhhh


Dalam masa yang sama haku kena bersyukur jugak. Dapatlah merasa perasaan bila muka banyak jerawat. Selalu muka bersih je, apa salahnya sekali sekala ada jerawat..hehehe..Boleh tahu dan rasa macammana risaunye orang-orang yg ada banyak jerawat kat muka..:)
Alhamdulillah tiada lah teruk mana pon. Orang still kenal haku walaupon dari jauh apatah lagi dari dekat..
oh tu shida, oh tu joned..hua3

Ada tak petua untuk yang dapat hilangkan jerawat dalam masa sehari?huhuhuu

Malas nak membebel bebanyak dah...tulun doakan jerawat haku mati dan tak kembali ye...Aamiinn...tq2..:)



Sekian

8 comments:

oli-go said...

tak de rasenye petua nak ilangkan jerawat dalam masa sehari..berhari2 baru die ilang ..tu pun blom tentu jugak..

Tentang Kita said...

dulu masa sek jerawat penuh muka..skang tinggal parut sajer...naik jerawat time2 nk period jer..dgr2 VCO leh hilangkan jerawat..tu x pasti la x penah beli pun

anda telah di tag di sini http://azumylini.blogspot.com/2011/08/bloggerwan-dan-bloggerwati-dicari-chegu.html

shida said...

@oli-go
huhu..tu lah pasal...

Xavi De said...

mak sedare pakcik ckp sbb darah xbrape nk bersih, xtau la sejauh mana betulnya..
sulu masa pakcik muda2, bnyk gak jerawat..
bila da tua ni, ilang ngn sendiri..

shida said...

@Tentang Kita
ada jugak guna VCO aritu 2 3 mggu....huk3...mcm makin naik je...dah stop letak VCO kat muka..:)
tq nway

shida said...

@Xavi De
mgkin betul mgkin tak..hmmm
org kata berjerawat ni tanda dah matang...ahaks...

skrg ni dah beransur kurang rasanya..

Encik JI said...

kiranya gue xmatang ka? hehehe

kulit licin je ni. kekeke

shida said...

@Encik JI

ahaks...alah..itu org cakap..xtau betol ke tak..:P

esok lusa kua r jerawat tuh tanda matang..:P ~~