Monday, July 18, 2011

Post Ini untuk Cik Ezmaliza

Kenapa beliau?kenapa????
Nak dijadikan alasan untuk aku buat entry pagi nie..Nama Cik Ezmaliza naik sebab..sebab beliau follower blog Yang Terluahkan yang ke -100...Berapa banyak yang da..
Tahniah dan terima kasih ya  Cik Ezmaliza!!!  :) Erk, tahniah part tu tuk apa ek?hmm..lucky number maybe..~~


Suka entry beliau yang latest nie jangan-di-hina-salesman-itu, Korang boleh la pegi baca kalau ada keinginan untuk membaca dan ada waktu..
Trimas

14 comments:

Xavi De said...

teramat suka ngn kata2 kat pic tu..
wajah yg hodoh xpe, da mcm2 produk kecantikan ada sekarang nie, tp lidah yg hodoh, susah nk ubati...=)

shida said...

bak kata pepatah
terlajak perahu boleh diundur
terlajak kata
buruk padahnya~~~

bia muka tak cun asalkan kata-kata yang diungkapkan cun2 belaka..wakakaka

~eZmALiZa~ said...

alhamdulillah...syukur...

terima kasih cik shida sudi buat entry tentang kite... kite follow sbb awak follow kite..plus, u have a great blog! that's why i do so.. :)

anyway, kite nak katakan di sini, awak adalah seorang manusia yg jenis tahu menghargai manusia lain. ini sgt hebat dan bukan mudah untuk jumpe org seperti awak..

p/s: semakin hari, makin byk erti menghargai saya blaja :)

Tentang Kita said...

lidah itu diibarat sebuah senjata yg memiliki dua mata yg sgt tajam. Jika kita tidak mggunakannyer dgn baik, maka senjata itu akan melukai org lain atau melukai diri sendiri. Seandainya lidah tidak dgunakan dlm kebaikan pasti ia terjerumus dlm kebinasaan

shida said...

@~eZmALiZa~
welcome n tq back to u..:)
xmo puji lebeh3..huk3..shida hanya manusia biasa..

kadang2 ada pujian yang tak perlu diperkatakan..:)
selamat berblogging..~~

shida said...

@Tentang Kita
betul tu..strongly agree..~~
thats why ada hadis yang menggalakkan diam..bila banyak cakap, tinggi kebarangkalian untuk kita tersalah cakap

kawaii_desu said...

Hi shida...

Its tru... ini namanya bunga dedap.
Psst, thanks for visiting my almost 'bersawang' blog

wanie said...

that's why saye lagik suke diam kalo rasa sakit hati. huuu apakah? :P

shida said...

@kawaii_desu
yeah that bunga dedap yg slaloo org umpamakan..alamak siyes shida xingat ayat dia..bunga dedap tu busuk ek?adeiii

shida said...

@wanie
ye lah kalo kita cakap nanti ada yang sakit hati...baik kita diamkan aja..huk3

belog|amiyo said...

laik kata-kata kat bawah tu. hehe

ILA HonEyBuNNy said...

setuju la kata2 tu..biar la muka xcntik pun..

jnji ada budi bahasa,,..;-)

shida said...

@belog|amiyo
ne too..thats y share dgn kalian semua.~~~

shida said...

@ILA HonEyBuNNy
:P
xde maknanya kalau seseorg tu cun melecun tapi mulut huduhhh