Tuesday, June 21, 2011

Dear Fanatik Korean Drama~~~

Hai hantu-hantu hero korea yang jambu-jambu belaka...:P
Apa drama latest yang hot eh? huk3
Boleh dikatakan semua cite korea haku layan..korang mesti lah kan...Asal hero hensem, comedy-romantic...on jer~~

Actually haku tak tahu nak post pasal apa tapi aku nak post jugak. Tadi ada jugak idea nak post, tapi bila dah kat depan lappy nie hilang idea...adeiii

So jom flashback sikit memori2 cerita korea yang pernah hot dihatiku. ha3 ~~ Cuma nak kongsi sedikit quote  yang agak ada makna di situ...~~

Firstly cite My Girl. Cite lama nie tapi sangat best dan mampu mengalirkan air mata kuh..~~ Dah banyak kali jugak la dok ulang tayang cite nie~~


Don’t force too much if the thing doesn’t belong to you anymore~~

Can’t feel bad when good things are happening to others, Ju Yoo Rin(nama heroin tuh)~~

You just have to talk back. Even if it’s spicy, you say it’s not. If you’re hurt, You say you’re not. If you like someone, you say you don’t. ~~~

Whenever you have someone you love by your side, you can’t hear or see anything but them.~~~

My Lovely Kim Sam Soon
Yes, that hero is Hyun Bin. Mula-mula tak percaya itu dia coz lain sangat die sekarang nie lagi-lagi dalam Secret Garden

Yang ni klakar...ha3...citer ni pon best, lawaks...~~

The reasons why we can’t meet good guys
1 good men are ugly looking~~ adeii
2 cute guys have lousy personalities
3 cute guys with good character are married
4 cute guys with good character, and single are poor
5 cute, good character, single and rich guys aren’t interested in us
6 cute, good character, single, rich and interested in us, those guys are players
7 cute, good character, single, rich guys who are interested in us and are not players are gays

Don’t turn your back to the past, but don’t worry about the future. Just work hard as each day goes by.

Bad Guy
Cerita yang agak serius, saspen dan cool..~~

Because it’s not easy to forget someone who’s hurt you~~

PSD Poor smart desire

Don’t believe in things like love. But if you still really want to believe in it, make someone love you. Don’t be the one who loves.

Itu je lah yang dapat direview. Tak larat nak tengok lagi skali yang lain-lain. Cerita Secret Garden dan My Girlfriend Gumiho tuh tak banyak sangat guna quote yang best. Both ada unsur2 My Little  Mermaid(sapa dah tgk tahu la ye).  Sapa-sapa nak tambah leh jer...:)

Sekarang diriku dahagakan stok korea yang baru...huk3...
Wait for:
  • City Hunter
  • 49 days(Ummu kata best)
  • Lie to Me

6 comments:

Lia-De-Pinky-Leo said...

dasat... fanatik betui nih.... huhhu.. pasnih boley speaking korea plak... :)

wanbu said...

skrunk dah ssh nak tgk citer jepun plak...
memang tgh fenomena k-pop ar

dua2 awsome

shida said...

@Lia-De-Pinky-Leo haruslah boleh ckp korea..saranghea~~~labusayo~~arasso~~hua3

@wanbu yup kpop mmg tgh hot..hu3..even korea nyer variety show pon femes dikalangan Malaysian...adei

Red Apple said...

salam singgah shida..^__^
hari nie jalan2 singgah kat blog shida. cantik blog, sweet and simple. dah follow dah ari nie..
^__^

yott said...

sy baru abis tgk 49 days..i like sgt2 citer nih..mklm laa..sy penggemar lakonan Lee Yo Won..;)

shida said...

@Red Apple tq dear~~
@Yott tq 4 da feedback. Macam tak saba plaks nak tgk cite 49days tuh..hu3~~nt lah shida kenal2 dengan Lee Yo Won tuh..:P