Thursday, June 23, 2011

Masalah Rumahtangga Di UNITEN

Heloo...haku belom menikah lagi ok...
Rumahtangga kat sini bermaksud rumah kami ni berada disebelah tangga ni ha~~
Apa yang masalah nyerr?
Ni nak cita la nie~~
Sejak masuk rumah ni haku dah rasa lain dah~~semacam jer kan...takut pon ada
Bukan apa, pam toilet tu something wrong..ha3~~
Button untuk flush tuh kejap ke kanan kejap ke kiri..Makna kata rosak lah kan...
Aik...terbalik laks gambo..hm..nampakkan punat  flush nih dah di makan oleh seseorang..:P

Selepas 5 minggu survive kat rumah ni akhirnya button tu memang dah tak boleh berkompromi. Hancus, xbleh nak pam air untuk membersihkan mangkuk tandas selepas membuang ye adik-adik...dont ask lah membuang apa!!
Tangki yang suci dan murni

So macam dah ada pengalaman,  haku lepas membuang akan angkat penutup tangki air tu dan flush manual lah~~Tiada masalah nagi haku cuma letih sikit la kene angkat-angkat penutup tangki tuh.

Tapi kol 11 tadi selepas haku makan-makan bersama Jenab, Marlisa dan Sue(nak ckp lepas mkn nk membuang ler). Then masuklah ke bilik kecil yang terpencil itu. Baru aku nak flush manual seperti diatas, tap!!aku nampak notice kat dinding bilik kecil tersebut.
Korang mst xnampak kan..
Untuk melihat lebih dekat apakah notice berwarna kuning ituh..
Terbaiklah Ummu dan Ina..:)

First impression..Sah-sah la haku tergelak...adei...
Sungguh kreatif my rumate n housemate..ha3...cayalah korang. Berjaya menyelesaikan masalah rumahtangga di UNITEN nie. So kepada sesiapa yang ada masalah yang serupa dengan kami, bolehlah beli pensil 2B esok kat Pujaan..:P

Actually entry ni haku update malam tadi, sebab tuh setting die pukul 11 malam blablabla....
Dear stalker...yup..you...love you
Dear readers..tq for reading...love you too~~~~

12 comments:

me_nazri said...

ape kes la...flush guna pensel...2B lak na..lawak la har har har

shida said...

@me_nazri
wakakaka....tu lah namapnya daya minda yang kreatif...:P
go try it if u have da same prob...jgn malu2~~~

Zul Fattah said...

haha.. pelik..
done follow u..

fyna said...

huhu..
dasat btol.
:)

shida said...

@Zul Fattah...bukan pelik but unik..:P nway tq

@fyna
ha3..mula2 pon sy speechless...so dahsyat..~~

Kikio said...

hahahadoi lawak pun ade kesian pun ade nie. hahah. harap tabah mghadapinya. hua3 :D
eh jap tak buat report ke?

shida said...

@Kikio
ha3..tgh tabah la nie..tiap kali flush mst tergelak sndri..hik3..malas lah nk report..gempak skit flush gne pensil 2B..:P
Diam2 je ek die de blog..:P

Kikio said...

hahah mane leh bising2. maluu ar. huhuu

shida said...

@kikio
hi3~~
dah follow...~~
malu2 laks...:P

♥BELLALICIOUS♥ said...

haha kreatif bdk2 uniten ni :)

♥ z.a.z.a ♥ said...

klaka ak tgk...
hahaha~

shida said...

bella..hua3...agak kekreatifan disituh

zaza: hak3...cute pe gne pensil 2B..:P