Monday, July 25, 2011

Beza Menyintai dan Menyukai

Erk, tajuk sedikit jiwang seiring dengan usia owner blog nih..wakakaka

Pernah tak korang terserempak dengan orang yang korang minat suka cinta sayang, korang rasa kaki korang menggeletar?! Berpeluh(dingin)?! rasa nak lari jauh-jauh?!
Berkata-kata dalam hati "dont look here"?!  
Ok tu ayat intro saja...haha~~


Yang kat bawah ini haku hambik dari blog lama haku dahulu-dahulu kala. Kebenarannya? Tepuk dada tanya iman

Di hadapan orang yang kita cinta, hati
kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati
kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim
sentiasa berbunga-bunga.
 Di depan orang yang kita suka, musim itu
cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku 
Jikalau kita melihat mata orang yang
kita suka, kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cinta, lidah
kelu untuk berkata-kata.
Di depan orang yang kita suka, lidah
bebas berkata apa sahaja.



Di depan orang yang kita cinta, kita
menjadi malu.
 Di depan orang yang kita suka, kita akan
tunjukkan imej yang sebenar.

Kita tidak boleh merenung mata orang
yang kita cinta.
 Tapi kita selalu merenung mata orang
yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis,
kita akan turut menangis.
 Bila orang yang kita suka menangis, kita
akan membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka bermula dari telinga.





Sebenarnya tadi nak post pasal mende lain, takpe lah...Lain kali ek..
Sekian

14 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

kadang kadang kita salah tafsir yang kita suka itu kita cinta. tapi hakikatnya tidak :)

Gadis said...

banyak perbezaan antara cinta n suke..

2 perasaan yang kadang-kadang memang selalu disalah erti kan..=)

shida said...

@ ♥yaya budak suka embun♥
yup...sangat risau kalau tersilap..hu3

shida said...

@ Gadis
memang berbeza...tersalah nilai susah

MUN said...

suke n cinte are 2 different thing kan..huhuu..susahnye..sometimes, kite sendiri pown xtau kite suke @ cinte..hahahaaaa...but, perasaan suke ni mmbuatkan kite gembire...(yeah, saye suke ramai org..hahaha...)

shida said...

@ MUN
hehe...yeah
kene suka sume orang so semua orang akan suka kita balik dan sayang sama kita...
cinta?g jauh2..ha3

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... rasa nak jatuh cinta plak dgn tuan blog nih.. huhuhu.. Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

shida said...

@ BUJANG SUSAH
wow, komen terpanjang yang pernah diterima...tq singgah sini
tq unt perkongsian anda juga..:)

Xavi De said...

adoyai...knp la pakcik ngah bawa hati yg lara, kamu pulak post camni...

shida said...

@ Xavi De
saja nak bgtahu pacik supaya try bezakan between the two.~~~
hati shida pon tgh sakit ni..~~
tengah diubati~~~

CaSaNoVa LaLoLa said...

wow.. i love entry ni.. saye pown begitu.. pnye perasaan sejibik mcm nih.. like2...

shida said...

@CaSaNoVa LaLoLa

hu3~~~
:)

Cik Bell said...

haha..adoi...ape beza kita cinta dan suka seseorang tu? tapi dkat sy..byk terkena dkat yg suka tu la.huhu

shida said...

@Cik Bell
hu3...
shida pon confuse jugaks..ahaks...
tu lah org ckp hati kita akan berdebar2 kalo jmpe org yg kita cinta tu, malu2, kalau boleh xmo dia tahu kita cinta..agaknye lah..
adehei...~~~