Wednesday, July 13, 2011

Boleh Tak Nak Kutuk UNI Sendiri???hu3

Ya...haku tengah marah nie!!!
Tadi ada perjumpaan student dengan MPP w/pon haku tak datang pon. Ho3..
Antara isu yang dibangkitkan ialah next semester Yuran Pelbagai akan dinaikkan dari RM140 to RM450!!!!!!!!!!!!!!!!

APAKAH????? Banyak tahu tak?sangat significant amount ituh!!!!

Ok recall balik dua semester lepas, kalau tak silap. Yuran rumah dari RM180 dinaikkan ke RM200 sebulan. Memang menyirap tapi sabau jer lah

Semester ini, ada sistem topap elektrik pulak. Tapi duit rumah stil RM200!! Memang terasa bebanan walaupon sedikit!!

Bayangkan semester seterus-seterusnya yuran apa lagi yang akan naik????? Yuran Pengajian? Topap Air???

So nasihat saya kepada adik-adik atau ibubapa diluar yang berkenan dengan UNITEN, cancelkan plan korang untuk menjadi pelanggan di UNITEN nie..ho3~~~
Tiap semester mesti duit korang makin ditelan...

Cara-cara nak tengok yuran pelbagai yang tersembunyi tuh~~
mula-mula masuk la serrano/info
then right-click kat invoice kita. ada haku bulatkan kat gambo bawah nie..



Then keluarlah yuran pelbagai nie..Be prepared!!!next semester totalnya menjadi RM450

Please lah jangan zalim terhadap kami pelajar-pelajar. Be rational please!!!! 

2 comments:

wanie said...

setaillll gileee kottt universitii! *mata ke atas tangan kat dada*

shida said...

@wanie
ha3..tak baik menipu tau..~~~
setailll lah sangat..grrrrrrrrrr