Sunday, July 10, 2011

Perhimpunan BERSIH-Malaysia Negara BERSIH

Aku rasa dua tiga minggu lepas warna tema BERSIH(kuning) dah bersepah kat FB. Asyik-asyik ada ja isu ini dibangkitkan oleh akhbar semasa dan jugak blogger. Tapi haku tak ambil port sangat pun. Seyes annoying sangat hamende lah BERSIH nih? Ini persoalan 2 3 minggu lepas. So semalam dan hari ini baru lah haku tahu sikit pasal benda alah nie..

Dari segi positif nyer dengan demonstrasi ni kerajaan boleh bangun dari tidur, negara kita mengamalkan sistem demonstrasi.
Dan apa yang dituntut dalam perhimpunan BERSIH ni memang bagus-bagus belaka. Perkara yang baik dan ADIL.
apa lagi ek yang positif??

Dari segi negatifnya plaks..ha3..goreng jom!!
Yang utama ofkos menyusahkan orang lain. Jalan ditutup, kedai-kedai ditutup dan seangkatan dengannya lah..Korang mesti lebih tahu.
Next!! Satu dunia tonton aksi rakyat Malaysia yang dikatakan aman damai bersatu padu buat demonstrasi begini.
Next!!again
Politik!! nak tuntut keadilan katanya. Untuk siapa? rakyat kah? fikir-fikir lah sendiri
Next!! apa lagi ek..ha3..xde idea dah. Ngantuk
Izzudin Helmi tu my fren..hu3


Ni hanyalah bebelan peribadi mengenai BERSIH ni. Tiada kaitan dengan yang hidup ataupun mati. Maaf saya tak berapa ambil tahu sangat. Pembetulan amat dihargai.~~

7 comments:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum dik.. sebenarnya ia mungkin tak seperti yang kita fikirkan.. kehidupan dan politik terlalu complecated.. insyaAllah bila adik lebih dewasa nanti adik akan lebih memahaminya.. hihihihi

shida said...

@ BUJANG SUSAH
Waalaikumussalam..
tq2..
masih dalam memahami...yeah seperti biasa ada pros n cons dalam sesuatu perkara tuh...~~

BUJANG SUSAH said...

salam dik.. ermmm ada YM x?

shida said...

wasalam en bujang susah...
rasanya macam ada..hu3~~

shida said...

@ BUJANG SUSAH
ada apa2 just drop ur YM ID here..IA ada masa nt shida add...tq :)

ummuainries said...

Salam.. setuju ngn en Bujang Susah... Xpe shida sampai suatu saat nanti kita akn terpanggil untuk cakna dengan politik negara kita...Sesungguhnya perhimpunan Bersih akn berjln dgn aman sekiranya tiada penyalahgunaan kuasa olh pihak2 tertentu... :-)

shida said...

@ ummuainries
wasalam..
baiklah, shida akan cuba mengerti. ~~
:)